onze wijnhuizen

Maak kennis met de mensen achter geweldige wijn

Wijnmakers met passie en kennis

We werken direct met kleine wijnhuizen in Italië, waar wijnmakers zowel druiven verbouwen als wijn maken. Dat doen ze soms al generaties lang. Ze werken met eerbied voor het land waar ze geworteld zijn, met bijbehorende tradities en gebruiken. Nieuwe generaties passen nieuwe technieken alleen toe als ze de kwaliteit van de producten verbeteren.

La Biòca

La Biòca is gevestigd in het hart van de Langhe, in het gebied Fontanafredda. Te midden van glooiende heuvels, in het pittoreske plaatsje Serralunga d’Alba, ligt het kleine wijnbedrijf waar de wijn wordt gemaakt. De druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden uit de omgeving Monforte d’Alba, Novello, La Morra, Barbaresco en Roddino. Elke wijngaard heeft een andere bodemsamenstelling van zand, klei en kalksteen, wat resulteert in wijnen met uiteenlopend karakter: van elegant tot krachtig.

De naam van het wijnbedrijf refereert aan het Piemontese woord ‘biòca’, een vasthoudend, koppig persoon. En dat zijn ze hier: vastberaden om de wijn de meest unieke expressie van het land te geven. In elke stap van het wijnmaakproces, van wijngaard tot in de kelder wordt met oog voor detail gewerkt. Door de jaren heen heeft het bedrijf daarvoor internationale erkenning gekregen in de vorm van vele prijzen.

Antica Cascina dei Conti di Roero

Antica Cascina dei Conti di Roero is een klein wijnbedrijf in Roero, een prachtig gebied dat behoort tot UNESCO Werelderfgoed. In de vroege jaren ’50 hadden de ouders van de huidige eigenaars Daniela en haar man Luigi een agrarisch bedrijf waar ook wijn werd gemaakt. Vanaf de jaren ’70 richtten ze zich volledig op kwaliteitswijn, gemaakt met lokale druivensoorten als Nebbiolo, Arneis, Favorita en Barbera. Daniela groeide op in het bedrijf en heeft nu samen met haar man Luigi de dagelijkse leiding. Omdat ze van hun geboortegrond houden, leggen ze zich toe op ‘groene’, duurzame methodes: zowel in de wijngaard én in de kelder. Hun sleutelwoord daarbij is: authenticiteit.

Smaakt dit naar meer?